Алфавітний покажчик
Верблюд
старонім. ulbandus від гр. ἐλέφας, -αντος - слон
рід великих ссавців з групи жуйних ряду оленеподібних. Маса дорослого В. - 500—800 кг, репродуктивний вік починається з 2-3 років. Можуть жити до 40 років. Добре пристосовані до життя в суворій і безводній місцевості. На кожній нозі є по два пальці, широка м'яка підошва, пристосована для ходіння по піску та дрібному камінні. Пальці у верблюдів озброєні грубими зроговіннями, схожими на нігті.
Верблюд
Див. також: Альпака, Бактріан, Гуанако, Дромадер, Лама (1).
Португальське завоюваня Гоа
Цей день в історії
Португальське завоюваня Гоа
chevron_leftВербена
Вербуватиchevron_right
  • Алфавітний покажчик
  • Нові статті
  • Словник у картинках 958
  • Тематичні словники
  • Останні переглянуті
  • Мій блокнот
  • Про словник
  • • Правопис
  • • Випадкова стаття
  • • Додати термін
  • • Увійти
  • Володимир Лук'янюк © 2001-18 У «Словнику» 20403 статті. Його матеріали поширюються за ліцензією «Creative Commons із зазначенням авторства 3.0 Неадаптована». При використанні матеріалів сайту, пряме гіпертекстове посилання на сайт обов'язкове.
    ПІДТРИМАТИ