Алфавітний покажчик
Ірбіс

тюрк.
великий хижий ссавець (Uncia uncia, Panthera uncia) з сімейства котячих, що мешкає виключно в гірських масивах Центральної Азії. Видрізняється тонким, довгим, гнучким тілом, відносно короткими лапами, невеликою головою і дуже довгим хвостом. Досягаючи разом з хвостом довжини 200-230 см (довжина тіла з головою - 100-130 см), важить до 55 кг; висота в плечах близько 60 см. Забарвлення хутра світла димчасто-сіра з кільцеподібними і суцільними темними плямами. У дикій природі І. в основному харчується копитними, хоча час від часу може полювати на дрібних тварин і птахів. Інша назва - барс сніговий.
Ірбіс
Див. також: Барс, Ґепард, Лев (2), Леопард, Леопон, Лігр, Пантера, Тигр, Ягуар.
  • Алфавітний покажчик
  • Нові статті
  • Словник у картинках 939
  • Тематичні словники
  • Останні переглянуті
  • Мій блокнот
  • Про словник
  • • Правопис
  • • Випадкова стаття
  • • Додати термін
  • • Увійти
  • Володимир Лук'янюк © 2001-17 У «Словнику» 20270 статей. Його матеріали поширюються за ліцензією «Creative Commons із зазначенням авторства 3.0 Неадаптована». При використанні матеріалів сайту, пряме гіпертекстове посилання на сайт обов'язкове.
    ПІДТРИМАТИ