СЛОВНИК іншомовних слів
Д
Ево
Екс
Ела
Елі
Ема
Ент
Еол
Епі
Ерг
Ест
Етн
Ехо
Є
Еспресо
(іт.) - кавовий напій, приготовлений шляхом пропускання гарячої водяної пари під тиском через контейнер із жареною і меленою кавою. Існує багато різновидів приготування Е.: Е.-лунго — Е. розведено удвоє гарячою водою (інша назва — американо), Е.-рістретто — на той же об'єм кави подається удвічі менша порція води, Е.-допіо — на той же об'єм води додається удвічі більша порція кави, Е.-макіято — Е. з додаванням зпіненого молока, Е.-романо — Е. з додаванням цедри лимону, Е.-корето — Е. з додаванням лікеру або коньяку, Е.-кон панна — Е. зі збитими вершками.
Надіслати
Див. також: Кава, Коньяк, Лате, Тирамісу, Чай.
Посилання
1. Словник іншомовних слів, за редакцією члена-кореспондента АН УРСР О. С. Мельничука - 1-е видання, Київ: Головна редакція «Українська радянська енциклопедія» (УРЕ), 1974 - 776 с.
2. Універсальний словник-енциклопедія, УСЕ - 2-е видання, доповнене, Київ: "Всеувито", Львів: "Атлас", 2001 - 1575 с.
3. Тлумачний словник чужомовних слів в українській мові. Правопис. Граматика, Сліпушко О.М., Київ: "Криниця", 1999 - 511 с.
4. Українська Радянська Енциклопедія, за редакцією М. П. Бажана - 2-е видання, Київ: Головна редакція «Українська радянська енциклопедія» (УРЕ), 1977-85
Еспресивний
Ессеї
Словник іншомовних слів у Google+
Словник іншомовних слів у ВКонтакте
Словник іншомовних слів у Facebook
Словник іншомовних слів у Twitter