СЛОВНИК іншомовних слів
Х
Цит
Ч
Ш
Щ
Ю
Я
Цукор
(пол. cukier від нім. Zucker від санскр. śárkarā — гравій, пісок) - 1. Загальна назва групи простих вуглеводів, до якої входять сахариди і дисахариди. 2. розм. Харчовий продукт, який виробляють з цукрового буряка, цукрової тростини або, значно рідше, з цукрового клена, соку пальми чи сорго, в якому вміст сахарози становить від 14 до 20 %.
Надіслати
Див. також: Глюкоза, Галактоза, Лактоза, Мальтоза, Сахариди, Фруктоза.
Посилання
1. Словник іншомовних слів, за редакцією члена-кореспондента АН УРСР О. С. Мельничука - 1-е видання, Київ: Головна редакція «Українська радянська енциклопедія» (УРЕ), 1974 - 776 с.
2. Універсальний словник-енциклопедія, УСЕ - 2-е видання, доповнене, Київ: "Всеувито", Львів: "Атлас", 2001 - 1575 с.
3. Тлумачний словник чужомовних слів в українській мові. Правопис. Граматика, Сліпушко О.М., Київ: "Криниця", 1999 - 511 с.
4. Українська Радянська Енциклопедія, за редакцією М. П. Бажана - 2-е видання, Київ: Головна редакція «Українська радянська енциклопедія» (УРЕ), 1977-85
Цукати
Цукото
Словник іншомовних слів у Google+
Словник іншомовних слів у ВКонтакте
Словник іншомовних слів у Facebook
Словник іншомовних слів у Twitter